2 | pohyb

streda 8. apríla 2015

Začala sa jar a onedlho tu bude leto. Niektorí možno rozmýšľate ako zhodiť tých niekoľko kíl, ktoré vás ťažia či už od Vianoc alebo iných dní, keď bola chladnička vašou najlepšou priateľkou. Myslím že všetci hlboko v duši vieme, aký je najrýchlejší spôsob chudnutia. Či už vďaka tomu, čo počúvate v médiách alebo na základe vlastnej skúsenosti. 

Aby ste tento článok nechápali zle, nehovorím že je niečo zlé na tom, ak je niekto pribratejší alebo štíhlejší (ak to v oboch prípadoch neprekračuje zdravé medze). Ak sa tak cítite spokojní, je to úplne v poriadku. Cvičenie nie je len prostriedok na chudnutie, robí vás aj sebavedomejšími a zdravšími. 

Zdravý životný štýl. Cvičenie, spánok, zdravé jedlo, voda. Štyri veci, vďaka ktorým vaša vysnená postava môže byť onedlho sladkou realitou. V tomto prvom článku zo série vám prezradím nejaké tipy a triky ohľadne motivácie, usporiadania času či miesta cvičenia. A hlavne prečo začať cvičiť.

Je jedno či chcete pribrať, schudnúť, alebo získať silu, cvičenie pomôže k všetkému. Nielen, že sa budete cítiť lepšie vďaka vyplavovaným endorfínom (hormónom šťastia), ale budete aj psychicky odolnejší. O väčšom sebavedomí ani nehovorím.

o s e m d e s i a t   d v a d s a ť
Úplne na začiatok by som spomenula, že 80% efektívnej zmeny postavy tvorí strava. O tej som však písala inokedy. Avšak k najlepším výsledkom sa dopracujete vďaka cvičeniu, ktoré tvorí zvyšných dvadsať percent. Preto, ak chcete výsledky veľmi skoro, cvičte. 

Okrem rôznych zdraviu prospešných dôvodov, ktoré určite všetci poznáte, možno neviete, že pri aktívnom pohybe sa vyplavujú endorfíny. Tak sa nazývajú hormóny šťastia, vďaka ktorým budete motivovanejší, spokojnejší, či celkovo šťastnejší, ako som už spomínala.

K tomu sa viaže jedna rada: Ak nemáte chuť, necvičte. Nemá to zmysel. Mali by ste si to užívať, a nie robiť to len kvôli chudnutiu, alebo čokoľvek inému. Ale tým nemyslím to, že pri akomkoľvek náznaku únavy, či lenivosti to máte hneď vzdať. 

Navyše najlepší pocit je stále po cvičení. Keď uvoľníte svaly, popreťahujete ich a dokončíte strečing, budete cítiť neskutočnú úľavu. A takisto dobrý pocit. Nie z cvičenia, ale z toho že ste to zvládli. O pár dní uvidíte výsledky. Možno budú len vo vašej hlave, ale vaše vnímanie seba spôsobí, že vás aj ostatní takto budú brať. 

Pri športe sa takisto uvoľňujú póry. Ak máte akné, alebo iné kožné problémy, môžete sa ich zbaviť aj takto. Ale nikdy netreba zabúdať na to, čo si dávate do vnútra, teda to, čo zjete.

Motivovať sa dá na rôznych pred a po fotografiách, odporúčam aplikáciu blogilates, ak máte nejaký inteligentný telefón či tablet. Je tam celá séria inšpiratívnych fotografií. Nájdite si komunitu, podporu u známych. 

Takýchto dôvodov je mnoho. A pýtať sa: Mám začať? Veď vôbec nemám čas...A navyše neviem, či to bude fungovať... Je skutočne od veci. Pretože všetci dobre vieme, ako sa tieto otázky nazývajú. Výhovorky. Treba tomu dať čas. Nie je to šprint, ale maratón

Cvičíte? Uvažujete, že začnete? Napíšte mi do komentárov! 


xo, Radka

2 komentáre:

  1. blogilates znám, je to super :) teď cvičím jogu...takže se hlavně hodně protahuju, zatím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, to poznám... Jóga ma až tak nebaví aj keď má niečo do seba 😊 Toto mi skvelo vyhovuje.

      Odstrániť

 
summer glowing //// creYativitE