Vymazané Komentáre?!

utorok 14. júna 2016


Prečo nemám na blogu komentáre? Každý, kto má blog, iste pochopí moje rozčarovanie, ktoré vo mne vyvolala nasledujúca situácia. Jedného krásneho dňa prídem na blog a nič tam nie je. Žiaden názor, kritika, pochvala od vás. Nič. Chcete vedieť odpoveď? Lebo disqus.

Možno si tí starší (sloni) pamätajú, že som mala na blogu slušný počet komentárov. Potom prišla zlá čarodejnica a všetky vymazala. V podstate to takto bolo. Akurát, že si za to môžem sama a snažím sa vinu hodiť na istý komentárový systém. 


 

Pre tých, ktorí sa o tieto veci zvlášť nezaujímajú, vysvetlím čo to vlastne ten disqus je. V skratke je to komentárový systém, ku ktorému si môžete pripojiť stránku. Pridáte kód do svojho vzhľadu (jednoducho hocikde na stránku) a voilà! máte disqus. 

Disqus som mala na blogu dosť dlho. Všimla som si, že na tento systém postupom času prechádzali aj iné blogerky, za čo som bola veľmi rada. Blogger (moja súčasná blogovacia platforma - to v podstate znamená, že mám za názvom blogu blogspot) nepodporoval komentáre na mobilných zariadeniach, čo ma veľmi hnevalo, preto som chcela prejsť na elegantnejší a jednoduchší spôsob čím disqus nepochybne bol. (Viac dôvodov nájdete v tomto článku.) 

Aby Vám disqus stále fungoval, musíte ho mať vo vzhľade, ako som už spomínala. Lenže keď odstránite celý vzhľad a vložíte tam iný, všetko sa stratí. Takže asi chápete ako sa mi to stalo. 

Komentáre by boli späť, keby som nezabudla všetky prihlasovacie údaje na disqus. Pamätám si, že sa mi to už raz stalo, preto som si teda spravila nový účet a staré komentáre nechala tak. 

 

Možno sa pýtate čo mi na tom tak vadí, keď je to vlastne moja chyba. Disqus by podľa mňa mal mať možnosť prekonvertovať komentáre späť do bloggeru... Lenže, je logické, že to nespravia. Používaš službu - super, máš tam všetko, čo chceš mať, chceš prejsť na inú - smola. 

Ako posledný bod by som ešte rada spomenula, prečo sa vraciam k bloggeru (a nezaložím si opäť nový disqus): hlavne kvôli tomu, že sa sem konečne môžu písať komentáre s mobilom a mám všetko pekne pohromade. 

 

Viac dôvodov a skutočné porovnanie spravím v novom článku, takže nezabudnite chodiť na blog pre novinky, prípadne ma sledujte na Facebooku.

P.S.: Ospravedlňte kvalitu fotiek, upravovala som ich v mobile a takto to dopadlo. Nabudúce to snáď bude lepšie. 

xo, Radka 

8 komentárov:

  1. Ake pekne pozadia si dala akurat netusim ci su tie obrazky z disqus alebo z blogspotu. Aj ked aj tak netusim o co ide :DDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To este napíšem :DDD nejako nevyšlo no :/ tak pre tých co nebloguju je to asi Španielska dedina

      Odstrániť
  2. Bohužel už na youtube nejsem. Občas mi to chybí, ale bohužel. A moc mě těší, že si mě pamatuješ i z blog.cz :))

    Jinak se mi na blogspotu líbí víc než na blogu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No škoda... Pamätám si vlog z tvojich osemnástin myslím :) aj mne... Je to tu profesionálnejšie. Mam aj porovnávací článok... A vyhral u mna blogspot, hlavne vďaka tym blogovým reklamám :/

      Odstrániť
  3. dovbre vedieť, ja som premýšľala nad tým, či sú tieto komentovacie služby od iných firiem lepšie. Ale teda ostanem pri bloggeri :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veď to.. mňa to občas tiež láka na zmenu ale asi ostanem pri tomto

      Odstrániť
  4. Ja som tiež mala klasické komentáre, ale mne prosto Disqus vyhovuje viac ♡ ʕ•́ᴥ•̀ʔっ

    ♡ * Zdravý životný štýl a giveaway * ♡

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ale ked si zmenis sablonu tak koniec :D pozor na to

      Odstrániť

 
summer glowing //// creYativitE