Prečo Ľudia Hejtujú Musically?

piatok 17. júna 2016


Musical.ly. Mobilná aplikácia, ktorá v poslednom čase spôsobila množstvo ošiaľu. Tí najpopulárnejší majú okolo 6 miliónov fanúšikov (viac než celé Slovensko!) a čísla na ich profiloch stále rastú. Možno netušíte o čo ide. Skúsim Vám to teda aspoň trošku ozrejmiť.


 

Musical.ly je v podstate o tom, že natočíte maximálne 15 sekundové video, kde synchronizujete svoje pery so zvukom. (Proste #LipSync). Vyberiete si hudbu alebo niečo na pobavenie, prípadne nahráte vlastný zvuk. Aby ste to lepšie chápali, pridám sem jedno zo svojich videí: klik sem ♥

Mám pocit, že ľudia sa delia na dve kategórie. Tí, ktorí niečo takéto považujú za čosi skvelé, alebo tí, ktorí si myslia, že je to poriadne divné a trápne. (Čo aj v podstate je.)
Každopádne museri (ľudia, čo točia na musically) sú mimoriadne úspešní aj na YouTube a celkovo si na tom vedia zarobiť. A týmto prichádzam ku kameňu úrazu.

 

Čo na tom iní ľudia neznášajú je, podľa môjho názoru, hlavne fakt, že musically nevyžaduje prakticky žiaden talent. Vôbec nič. Stačí mať len dve ruky (bez diskriminácie bezrukých ľudí) a dobré výrazy tváre. 

Niektorí z najpopulárnejších muserov (vlastne všetci), sú však veľmi mladí a to je druhá vec, ktorú im ostatní vyčítajú. Dievčatá nosia kilá mejkapu a vyzerajú dvakrát staršie než sú. 

 

Podľa mňa by sa to nemalo nejako priveľmi hrotiť. Aplikácia slúži hlavne na zábavu a pobavenie ostatných. To, že niekomu ten kúsok 5-minútovej slávy stúpne do hlavy, je už druhá vec.

Ako sa k musically a celej dráme staviate vy? Máte aplikáciu stiahnutú a pravidelne točíte? Chceli by ste nabudúce článok s tipmi na musically? Napíšte mi do komentárov svoje mená

P.S.: Opäť prosím ospravedlňte fotky, ktoré sú úplne rozostrené a nekvalitné. znova zaúradovala jedna aplikácia, ktorá je síce skvelá, ale rozmery fotiek sa akosi strácajú.

xo, Radka 

13 komentárov:

  1. No ak mám byť úprimná, presne ako si v úvode spomenula, pripadá mi to naozaj trápne. Nejak nechápem podstatu celej tejto aplikácie. To má byť akože naozaj zábavné, ak sa niekto natočí na kameru ako "spieva", hádže pri tom všelijaké grimasy, zvodné pohľady a neviem čo ešte? Celkovo mi to pripadá ako narcizmus dosť vysokého stupňa, podobne ako keď má niekto plný instagram selfíčok. A čo sa týka ľudí, ktorí na tom zarábajú (wtf?!), mám dojem, že ich fanúšikovia budú poväčšine 11-15 ročné deti s priveľkým množstvom voľného času a mozgovej kapacity.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. *nevyužitej mozgovej kapacity (aj keď tá sama o sebe zrejme veľká nie je)

      Odstrániť
    2. Podstata je pobaviť sa. Či už tým, že natáčaš sama, alebo tak, že pozeráš na ostatných. (Práve tie grimasy sú na tom zábavné) Väčšina ľudí si zvykne pospevovať svoje obľúbené pesničky, minimálne tými perami. Teraz to akurát môžu zdieľať s ostatnými.
      Narcizmus? :DDD to kvôli tomu, že sa natáčaš alebo prečo? Potom je každý youtuber narcis... Je pravda, že niekto, kto má komplexy zo svojho vzhľadu, to natáčať asi nebude, ale to je už jeho problém. Je super byť spokojný sám so sebou.. A možno sa to dá docieliť práve aj musically. Jedno choré dievča, ktorému z času na čas ktosi napíše že vyzerá ako mimozemšťan natáča tiež. Väčšina komentárov je ale povzbudivých a na nej vidno, že je šťastná že to robí.
      Proste celá aplikácia má byť braná hlavne ako sranda. To, že sú niektorí populárni tak, že za stretnutie s nimi ľudia zaplatia aj 100 dolárov je už fakt iná vec. A áno, je to za nič, pretože musically dokáže robiť každý. Lenže nie každý dokáže byť populárny. :D
      A nazývať 11-15 ročných deťmi, keď máš sama 16? :DD to už nie si decko, hej?

      Odstrániť
    3. Ale ďakujem za úprimný komentár a hlavne dlhý, dnes si len každý propaguje svoj blog a nenapíše nič k veci.

      Odstrániť
    4. Tak si to doplň na 11-17 rokov, alebo ako chceš, lebo pojem dieťa je vzhľadom k duševnej vyspelosti relatívny. Celkovo si stojím za názorom, že táto appka nemá pre človeka žiaden prínos, akurát si možno zvyšuje sebavedomie, ak si myslí, že na videách vyzerá dobre. A áno, je to narcistické. Youtuberi zväčša o niečom rozprávajú a to je podstatou ich videá, ktorú Musically nemá.

      Odstrániť
    5. Mňa to baví, som preto dieťa? Možno skutočne áno, občas skáčem do mlák, do sena alebo chodím bosá. Ale nemyslím, že som nevyspelá, alebo detinská. Neplánujem robiť dospelácke veci preto, aby ma niekto považoval za staršiu. Aj tak vyzerám na 13, takže to je jedno. Je dieťa ako dieťa.
      Ak to nemá prínos pre teba, a nebaví ťa to, tak fajn. Ale ľudia to používajú a páči sa im to, takže sa to nedá paušalizovať pre všetkých. Keby to pre nich žiaden prínos nemalo, nechali by to tak. Okrem toho na musically sa dá robiť aj komédia a niektorých grimasy sú vážne na nezaplatenie. :D
      Zvyšovanie sebavedomia je podľa mňa dosť dobré. Aj keby to robil niekto len preto. No niektorí youtuberi áno... Ale čoraz častejšie sa na miniatúrach objavujú prsia, zadky a podobne. Ale to je už trosku o inom.

      Odstrániť
  2. Aplikáciu nepoznám a neoslovila ma tak, že by som mala záujem stiahnuť si ju. Vyzerá to však celkom zaujímavo, avšak je to divné.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Túto apku nepoznám, ale vyzerá byť zábavná :)
    Pozývam ťa na moju GIVEAWAY : partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Je to neskutočne trápne a ešte k tomu je to nebezbečné ako všetky soc. siete.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nějak se mi povedlo se těmto věcem vyhýbat do dnešního dne (tušila jsem, že to existuje, ale neviděla jsem). Asi to lidi z nějakýho důvodu baví...? Ok, nechápu to, ale budiž.
    Dívka s inteligentní přezdívkou

    OdpovedaťOdstrániť

 
summer glowing //// creYativitE