Moja Prvá Jazda Na Koni

piatok 15. júla 2016


Odmalička som mala pozitívny vzťah k zvieratám. Najprv som túžila mať nejakého plaza, najlepšie hada, no po dlhom presviedčaní zo strany rodiny som sa tohto nápadu vzdala.

V dvanástich som čítala nejakú knihu o dievčatách, ktoré začali jazdiť na koňoch. Bol to typický dievčenský román, prvé lásky, problémy s rodičmi, dospievanie. Kniha nebola až taká zaujímavá, no dobre sa čítala a to úplne stačilo. Najviac ma však zaujalo samotné jazdenie. Opis vetra vo vlasoch, pachu koní, slobody v sedle.



To všetko som chcela zažiť. Najprv to bol len sen v mojej hlave, vlastne som čakala, že ma to čoskoro opustí. No po dlhšom čase, som s tým oboznámila rodičov a hľadala si nejaký "konský krúžok" alebo ako to nazvať. Klub alebo také čosi. 

Niečo som našla, no všetko bolo ďaleko. Rodičia z toho neboli úplne nadšení, báli sa, že spadnem a nejako sa zraním, no aj napriek tomu ma podporovali v hľadaní.  Raz som volala s babkou a tá mi povedala, že by sa malo také čosi diať u nich v dedine. Netušila kedy, ale malo to byť "za chvíľku". Bohužiaľ babkino za chvíľku trvá doteraz a nič sa nedeje

Fotka uverejnená používateľom radka (@creyativite),

Pred týždňom ma však kamarátka zavolala na tábor, bolo to celé značne prvoplánové a rýchle, no aj tak som súhlasila. V programe sa nachádzal šerm, strieľa z luku a jazdana koni. Ako ste si mohli všimnúť, bolo to celé poňaté v stredovekom duchu. 

Okrem pár modrín zo šermu som si odtiaľ  odniesla zážitok s koňmi,  ktoré tam behali vo voľnom výbehu, čo bolo úplne skvelé. Mohli sme ich hladkať a čistiť, kým sme v rade čakali na to, kto pôjde jazdiť. 

Fotka uverejnená používateľom radka (@creyativite),

Dve z nich boli trošku neposlušné a kusali, no nič sa nikomu nestalo. Kôň na ktorom som "jazdila" (vlastne som sa len vozila ale ok) sa volal Bernie a bola to vlastne ona. Veľmi pokojná kobyla, keď zvládla aj niekoho takého ako ja. 

Druhý deň som robila aj rozcvičku, naťahovala som sa v sedle dohora, čo bolo jednoduché, alebo robila kolotoč. Ten spravíte tak, že si postupne prehadzujete nohy. Najprv ste teda vpredu, potom na boku, potom vzadu ďalej na druhom boku a nakoniec zase vpredu. Dúfam, že chápete, čo myslím. 

Fotka uverejnená používateľom radka (@creyativite),

Z koňa som našťastie nespadla, aj keď pri kolotoči som k tomu mala blízko. Na to, že išiel krokom, to bolo trošku trápne, ale každý niekde začínal, že? Najťažšie na tom celom bolo aj tak vysadanie na koňa, je to problém hlavne ak máte "pár kíl navyše" (rozumej veľký zadok a nohy).

Toto je odo mňa na dnes všetko, dúfam, že ste si článok a fotky užili. Ospravedlňujem sa, že tak dlho nebol žiaden článok, no bola som v miestach so slabým internetom a nemala som ani veľmi chuť písať. 

Fotka uverejnená používateľom radka (@creyativite),



Viete jazdiť na koni? Ak áno, robíte to pravidelne? Ak nie, chceli by ste? 

1 komentár:

 
summer glowing //// creYativitE