Blogerské Attention Whores

štvrtok 28. júla 2016


Viete, čo mi v poslednej dobe, keď bývam na blogu čoraz častejšie, vadí? Nie, nie sú to ani hauly o ničom, ani články, ktoré majú desať slov, kde polka z toho je ospravedlnenie, že dlho nebol nový príspevok, no sú to krátke, milé komentáre, ktoré bloger alebo blogerka napíšu, aby získali pozornosť od iného blogera a prinútili ho vrátiť komentár. (buďme k sebe úprimní, vačšinou je to tá blogerka) /chcela som byť rodovo neutrálna, ale žiadnu osobu mužského pohlavia som takéto šity písať nevidela, tak ich nebudem urážať, aj tak ich je na blogu málo/.

✖✖✖✖✖✖
Z myšlienok attention whore a.k.a basic blogger bitch: 
To je článok o outfite, veď načo si ho budem čítať i tak tam sú rovnaké hlúposti ako všade, napíšem že pekný (alebo nie! Radšej rovno krásny!) outfit a pridám k tomu svoj blog. Dúfam, že mi to tá krava čoskoro vráti a ďalší komentár na mojom krásnom ružovučkom blogísku je na svete!
 A teraz sa na tom môžeš spraviť.

✖✖✖✖✖✖



Tieto komentáre obsahujú (väčšinou) do desať slov, z ktorých trištvrtina tvorí reklama na blog danej osoby a zvyšná časť je niečo k veci, len aby sa nepovedalo. Rovno Vám spravím šablónu na to, ako postupovať v prípade, že neviete ako písať takéto instantné rakoviny.
Taakže, bod 1: Buďte čo najstručnejší! Čas sú peniaze a vy ho predsa nemôžete míňať na somariny ako písanie komentárov. Stačí, že napíšete jednu pochvalu pozostávajúcu z dvoch slov, viac je tabu!
2: Čítate články, ktoré komentujete?! Zbláznili ste sa? Koho zaujímajú tie výplody násťročných detičiek? Vás určite nie. (Nevadí, že máte 12 aj s rodičmi dohromady) Nezabúdajte, Vaša prvá priorita na blogu je mať čo najviac zhliadnutí a komentárov. Nič viac, nič menej. A ešte spoluprác. Ale netreba sa zapredávať! (ak sú tie peniaze veľmi voňavé, samozrejme môžete)
3: Píšte čo najkratšie články plné videí, fotiek a dokonca slov, ktoré nie sú vaše. Blog vám zaberie minimum času a vy si tak budete môcť užívať vaše blog money! 

Aaa to je všetko, na ostaté body určite prídete sami. Idem si kúpiť najnovší IPhone 7 svojím tryskáčom od Tesla Motors, ktorý vie cestovať v čase. (Veríte, že za túto vetu mám 2000€?)

✖✖✖✖✖✖
Myšlienkové pochody Kravky z blogu Basicbloggerbitch007.blogspot.com: 
Nemôžem tam predsa hodiť len link na blog, to by ma zhejtovali, že? Oni nevedia, že vo Worde mám nakopírované komentáre na každý mainstreamový typ článku. 
Keď toto zvládneš za tri sekundy, čo potom robíš vo voľnom čase? Lezieš na e-shopy a prosíš o spolupráce?
✖✖✖✖✖✖

Mám pocit, že my všetci by sme taký komentár radi ignorovali. Lenže, pravdou je, že každý chce a potrebuje (aspoň si to myslí) komentáre, aby sa jeho blog stával čítaným. Ale vážne Vám na tom záleží natoľko, že vraciate každučký jeden z nich? Nemáte voči sebe a svojim článkom ani kúsok rešpektu? Dali ste do toho množstvo energie a takáto osoba Vám tam napíše "nádherný blog! pozri sa na môj"?!


✖✖✖✖✖✖
Z hlavy Basic Blogger Bitch (3B): 
Už mám 73 komentárov, som tak nechutne slávna! Teraz sa tie spolupráce len tak pohrnú, bude zo mňa boháčka! Konečne mám fame!

A na snepčete si daj za názvom blogu official, medzi tými tvojimi desiatimi priateľmi sa určite nájde fejk, čo sa za teba chce vydávať.
✖✖✖✖✖✖

Aby som tu nehrala formu, poznám to, tiež som zvykla vracať každý komentár a písala som len pár slov, pretože som k článku nemala viac čo povedať. Ale to je v poriadku. Nie k všetkému máte čo povedať. Nie k všetkému sa vôbec dá vyjadriť. 
Blog by mal byť hlavne o zábave a o tom, že nás všetkých písanie baví. Keď prijmete spoluprácu, stáva sa z toho biznis, no len potiaľ, pokiaľ to sami dovolíte. Nebuďte otrokom čísel a štatistík.


✖✖✖✖✖✖
Úryvok z denníčka 3B:
Milý môj denníček, už mám 500 000 zhliadnutí na stránke. Som tak neskutočne populárna! 

Jasné, že máš, keď na blog klikáš každých päť minút, či ti tam nepribudol nejaký "inteligentný" komentár.
✖✖✖✖✖✖


Aj keby vás čítalo menej ľudí, je to v poriadku, každý blog si predsa nájde čitateľov až po určitej dobe. Nie, určitá doba rozhodne nie je 5 hodín od spustenia nového blogu, ktorý si začala, pretože stará adresa sa ti nepáčila.

Zaujímalo by ma však, či niečo ako praví čitatelia aj reálne existuje a nie je to len mýtus medzi nami blogermi. Aby ste ma poriadne chápali, položím vám pár otázok: Koľko reálnych ľudí, s výnimkou vašich priateľov a blogerov to skutočne číta? Koho vlastne zaujíma váš haul, unboxing či playlist? Skúste nad tým porozmýšľať. Nech sa vaša myseľ zastaví na tom, pre koho vlastne píšete. Aký je cieľ vášho blogu. Máte vôbec čo povedať? 
Aby som to zhrnula: nebudem vracať komentáre, ktoré majú nejaké tri slová k veci, nechcem na blogu attention whores takže adios a prosím, tí čo ste sa tu našli, vezmite si to k srdcu a píšte komentáre iba tam, kam chcete a máte potrebu vyjadriť sa. 

Neurážajte sa, je to len satira. Ak sa Vám to však bude páčiť, pridám celý článok plný myšlienok takej klasickej attention whore. To spravím, aj keď sa Vám to nebude páčiť, ale pozitívne [dlhšie] komentáre vždy potešia.

A aby som nezabudla, výborný článok na túto tému: klik sem

31 komentárov:

  1. Wow :D super článok ... Chcel som napísať len niečo krátke ale po tomto úryvku radšej niečo dlhšie :D inak naozaj pekny a hlavne dobre spracovaný članok

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mylím, že tento článok je ozaj dobre napísaný. Síce na blogspote neblogujem vôbec dlho, ale málokedy človek vidí článok ktorý má ozaj hlavu a pätu. Jasné keď je to článok v ktorom sú povedzme iba fotky často sa k tomu nedá napísať viac ako "krásne fotky" alebo inak odceniť autora za nimi, ale mám pocit, že na blogu od kedy som pred dlhým časom prestala pribudlo veľa nie len ľudí čo komentujú takéto "úryvky" ale aj veľa takých ktorý píšu články aby sa nepovedalo. Takže ma ozaj teší vidieť dakoho, kto má zrobvnané to, že blog má mať hlas a dačo svetu dať :)) Samozrejme týmto nechcem haniť ani nejako osočovať art blogy s fotkami na ktoré sa rada pozerám :))

    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na art blogy som trošičku zabudla, to je pravda. Ale aj tam by sa dalo napísať niečo krajšie, hodnotnejšie. Predsa len, každý umenie vníma inak. Na týchto blogerkách sa mi nepáči, že málokedy si tie fotky vôbec pozrú. Články tiež čítajú minimálne, len to preletia a dovi dopo. Asi si fakt myslia, že na konci toho celého budú neskutočne bohaté alebo čo... inak ďakujem za pochvalu a komentár dlhší než desať slov :)

      Odstrániť
  3. Čakám na pokračovanie a dúfam, že si nejaké tie teenky vstúpia do svedomia. Veľmi dobre a pravdivo napísané.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 😍😍😍 ďakujeem. Dúfam v to tiež, ale neviem či sa niekedy dočkáme.

      Odstrániť
  4. konecne to niekto povedal. najviac ma bavi to preskrtnute

    OdpovedaťOdstrániť
  5. za nasich cias ked som chcel nieco niekomu povedat povedal som do oci a nepisal som nepriamo cez blogy :D a co z toho ked precita to milion ludi ked polovicu to urazi tretina si z toho nic nerobi :D a tych zbytnych uz malo kto vyrata kolko je :D ale ked sa priamo povie je istota ze ten clovek vie ze to sa jemu mysli tak vidno ci je zmysel mu daoc vraviet ci nie :D a kto vyrata kolko je zbytnych moze komentovat :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takze podľa teba mam ist za každou jednou blogerkou, ktore bohvie kde bývajú a povedat im to iste do oči? Uvedomuješ si akú somarinu si vypustil z úst?

      Odstrániť
  6. Tak v dobe kamennej možno ale v dobe modernej uz nie ;) vela ludi si to zoberie k srdcu prave vtedy ak to je nepriama kritika ... Samozrejme ludia musia byt inteligentni nie ako ty ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super článok! Ja viem, že je to stručné, ale k tomu jednoducho nie je čo dodať. Rovnako pevne verím, že sa prestanú samé opíjať rožkom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy sa neda, to je pravda... Aj ked chceš komentovať.. Ale v podstate si vsetko povedala vo svojom článku :DDD :*

      Odstrániť
  8. Musím přiznat, že tolik přeškrtaných vět v článku mě dost ruší, chápu, jaký je smysl, ale i tak. Každopádně obsahově je povedený, nedá se než souhlasit. Píšeme blogy, protože nás to baví a píšeme o tématech, která nás baví. Pokud se proklikám na blog, jehož tématika mi je cizí, je velice pravděpodobné, že autorku by zase nebavil můj blog. Naopak když někoho zaujme můj článek, třeba se shodneme v nějakém názoru, tak se ráda podívám na jeho blog. Komentáře tu jsou pro zpětnou vazbu autorovi, ne propagaci a už vůbec nechápu, proč by se měly oplácet. Samozřejmě se podívám na blog toho, kdo mi napsal komentář, ale pokud mě neosloví, tak ho prostě zavřu a nebudu vymýšlet komentář jen "na oplátku". Ale já si celkově teď po několikaleté pauze připadám mezi všemi těmi hauly, recenzemi (opravdu potřebujeme recenzi na každej blbej sprcháč od baley?) nějak jinak :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie preškrtnuté veci som mala predtým v zátvorke ale takto to vyznelo nejako lepšie. Napadlo mi, že sa program s kódovaním, či sa tá čiara náhodou nedá zmeniť na svetlejšiu farbu, aby to bolo viac vidno alebo jednoducho zmením veľkosť písma :D
      Je super že to tak berieš, lebo fakt nie je veľa takých blogeriek. Najprv som to akceptovala, veď aspoň budem mať veľa komentárov, ale potom, keď ma to vracanie bavilo menej, som si uvedomila, že nemá zmysel to robiť, keďže blog je predsa môj koníček.
      Inak tie recenzie... Tomu tiež nerozumiem, alebo unboxingy a podobne somarinky, o tom bude urcite članok tiez :D

      Odstrániť
  9. Fakt super článek, párkrát jsem se musela zasmát :D I když při otázce, kdo můj blog kromě přátel a jiných blogerů vlastně čte, jsem se trochu sekla, protože to je vážně zajímavá úvaha. Teda, ono se nad tím nemusí uvažovat moc dlouho, faktem je, že můj blog čtou a četli z 99% rodina, přátelé a jiní blogeři. Ale upřímně, vůbec mi to nevadí. Tyjo, možná jsi mi dala nápad na článek, no ještě uvidím :)
    Relativně nedávno jsem psala článek o komentování a tam se samozřejmě takový bod jako: "Pěkný článek, mrkni na můj blog." také objevil. Opravdu mě už ale tento postoj štve, ať si ty holky klidně hážou milion reklam na facebook, instagram, snapchat, kamkoliv, jen ne na můj blog (u mě to ještě častěji bývá na youtube). Já nikdy na blogy nechodila z donucení (ve stylu, že si článek přečtu, zanechám průměrný komentář a budu doufám, že se slečna podívá ke mně) a už vůbec ne za účelem, abych napsala jen: "Pěkné, pojď určitě na můj blog." - to už bych rovnou mohla napsat: "Hm, to, co píšeš, mě absolutně nezajímá, ale hlavně klikni na můj blog a napiš mi tam nějakou pochvalu, i když mě tvůj názor taky vlastně nezajímá."
    Doufám, že se tento přístup bude v budoucnu omezovat (ačkoliv se hodně bojím, že to bude právě naopak). Hlavně asi kvůli tomu, že si teď mnoho mladých slečen zakládá blog jenom kvůli tomu, že viděly jiné úspěšné a chtějí to tak mít taky. To, že by měly umět trochu psát a nechovat se k ostatním blogerům jako ke kusu hadru, je vůbec nezajímá. Jako neříkám, že jsem byla třeba ve svých dvanácti nějaká supr blogerka, co trochu nezávidí slávu, ale nikdy bych si nedovolila někoho takhle otravovat. No což, už se můžeme jen modlit :D
    Jinak bych ještě dodala, že mě v článku poměrně dost rušila častá změna velikosti písma. Několikrát jsem se v textu ztratila. Samozřejmě chápu, že jde o důležité oddělení určitých částí, ale jde to podle mě provést i trochu jiným způsobem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) dúfam, že sa tento trend nebude nejako veľmi rozpínať, ale ako vravíš, je pravdepodobne že ano... Možno to je celou spoločnosťou, že je taká konzumná a vychováva svoje dcéry v presvedčení, že kvantita víťazí nad kvalitou. No nemyslím si, že v zahraničí To majú rovnako (teda skôr dúfam že nie).
      A som rada že som ťa inšpirovala k novému článku, ja to tak tiež často mám keď čítam iné články :D vačšinou to aj napisem do komentára :D
      Ďakujem veľmi pekne za kritiku, práve mi napadlo, že by sa to písmo dalo aj trosku zmenšiť (teda uporne v to dúfam). Mne to vizuálne vadí tiež, ale keď to bolo normálnou veľkosťou, zanikalo to.

      Odstrániť
  10. Parádní článek. O tom "co mi vadí u blogerů" už jsem četla spoustu článků, ale většina je dost podobných. Myslím, že jsi kápla na problém, který nás vlastně trápí všechny, ale nikdo to moc neříkáme, protože ve skutečnosti jsme rádi i za ten jeden komentář, ač je na něm vidielné, že byl psán pouze s vidinou zpětné návštěvy - sama přiznávám, že to tak mám.

    Na druhou stranu jsem ráda, když mi lidé zanechávají přímí odkaz na svůj blog, ráda se na ně podívám. Co mě ale odpuzuje, jsou jasné pozvánky, ještě nejlépe pozvánky na giveaway. To mě opravdu ničí.

    Udělej si to sám!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa práveže také články veľmi bavia a nevidela som to na veľa blogoch (vačšinou čítam len tie z fscebookových skupín, pretože o iných akosi nepočuť, čo je iste škoda)...
      Ďakujem :) tento problém je taký, že fakt to každý spravil minimálne raz.. Buď sa nejako poddáme tlaku okolia, ktoré nás k tomu v podstate núti alebo si to vymyslíme sami ako nejakú taktiku.
      Giveawaye mi Kupodivu nevadia.. Je to v podstate dobré hlavne pre mňa, keďže možem vyhrať a tak to beriem :)

      Odstrániť
  11. Fest dobrý článok, ja by som osobne takéto komenty mazala, ale proste načo nechám ich tam a len neodpoviem. Načo vlastne mám odpovedať keď oni si nedali námahu to ani prečítať, len napísať dve kopírované slová + link. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si z nich obcas robím srandu, alebo ich hejtujem :DD a ďakujem :)

      Odstrániť
  12. Ja takéto komentáre tiež nemám rada, aj keď možno som to tiež niekedy robila. :D Neviem. Ale dnes už mi o počet komentárov a followerov tak nejde a blogujem, lebo ma to baví a tie komentáre sú ako také milé plus.
    A inak všimla som si na niektorom blogu tvoj komentár pri komentáre jednej baby. Bol nejaký že "napíšeš komentár, kde 3/4 z toho je link na tvoj blog". Tak tipujem, že to bol trocha podnet na tento článok. :D Článok je však super a takisto aj obrázky! No je smutné, že väčšina blogerov takto funguje a ide im kvázi len o ich blog a oni do not care o tie ostatné. Ale čo už, je to ich vec :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ked je to takto ako vravíš je to super :) zase netreba byt arogantný a neklikať na to z dôvodu ze ma to nejako nezaujíma alebo co... Ale dat tomu šancu pripadne si prečítať ale nepísať nieco nasilu :)
      Ano rozhodne bol pre mna impulzom. Takisto som sa rozhodla pisat čisto úprimne komentáre bez sladkých reciciek. Pretoze, kedysi som sice nieco napísala no nakoniec to vyznelo asi úplne inak (Dana osoba si z toho aj tak nic nevzala) takze tak no :D
      To ani nie je ze nestaranie sa o blogy druhých ale čistá arogancia, tvári sa ze si prečíta članok a potom ho komentuje len zo ziskuchtivosti...

      Odstrániť
  13. Týjo další parádní článek. :D Já tohle upřímně taky nemám ráda a co mě zarazilo nejvíc, když nějaký e-shop s papírnictvím hodil hned reklamu k mému článku na téma zpátky do školy. Popravdě od někoho takového bych si nic nekoupila a ani na jeho blog nevlezla. Protože už ta reklama o něčem svědčí. Já pár čtěnářů mám a naopak mám blogy, které velmi ráda pravidelně sleduji. Nesleduju je proto, abych si udělala reklamu, ale přečetla něco nového a třeba typ článků , který já nepíšu. :)

    OdpovedaťOdstrániť

 
summer glowing //// creYativitE